Strona główna serwisu - Na grzyby| Lista członków klubu | Strony członków klubu | Forom dyskusyjne klubu | Nasze wyprawy | Atlas grzybów | Przepisy |
| Statut klubu | E-kartki | Email klubu | Index gatunków | Aktualne występowanie grzybów w Polsce |

Foto-przepisy - potrawy z grzybów

| Flaczki z boczniaków | Smardze z patelni | Żółciak siarkowy smażony |

Boczniak smażony a la schabowy
5 dużych kapeluszy boczniaka namoczyć kilka minut w mleku posolić i przyprawić pieprzem Składniki
obtaczać z obu stron w mące panierować w bułce Smażyć na gorącym tłuszczu Koniec smażenia Gotowe danie
       

Składniki :
5 dużych kapeluszy boczniaka, 4 łyżki mąki, 2 jajka, 4 łyżki startej bułki, 3 łyżki masła, 2 szklanki mleka, sól, pieprz.
Kapelusze umyć, namoczyć kilka minut w mleku, mposolić i przyprawić pieprzem. Po 15 minutach obtaczać z obu stron w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, panierować w bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. Potem na małym ogniu dosmażyć jeszcze 10 minut.
Smacznego